Vanhojen talojen kunnostus on erikoisalaamme

Vanhojen talojen kunnostus on Rakennus ja restaurointi Lunetti Osk erikoisalaa. Olemme kunnostaneet useita taloja, savusaunoja ja muita vanhoja rakennuksia Lappeenrannassa, Mikkelissä, Kotkassa, Parikassa ja Kouvolassa. Olemme korjanneet jopa yli 100 vuotta vanhoja taloja ja työosuuskuntamme Anssilla ja Samulilla on restaurointimestarin koulutus. Asiakkaitamme ovat pitkälti yritykset, mutta teemme myös paljon töitä museovirastolle. Pystymme yhteistyökumppaneidemme avulla toteuttamaan rakennuksen kunnostuksen kokonaisvaltaisesti, putki- ja sähkötöitä myöten.

Säilytämme vanhojen talojen tunnelman

Kunnostettavissa vanhoissa taloissa on omanlaisensa tunnelma. Jotta tämä tunnelma säilyy, kunnostamme talot kunnioittamalla vanhoja rakennustekniikoita ja materiaaleja. Jotta kuitenkin nykyaikainen asumismukavuus ja energiatehokkuus saavutetaan, yhdistämme kunnostamisessa myös nykyaikaisia menetelmiä.

Restauroinnilla rakennuksen erityispiirteet kunniaan

Restauroinnissa kunnostamme esimerkiksi ovet ja ikkunat. Vanhojen rakennusten ikkunat ja ovet ovat usein täyspuuta, joka kestää hyvin aikaa ja säiden vaihteluja. Myös energiatehokkuus on näissä oikein hyvä.

Talon kunnostus lähtee lattiatasolta

Usein aloitamme vanhojen talojen kunnostuksen lattiarakenteista. Teemme krossipohjat, poistamme vanhat valut ja teemme uuden, tuulettuvan alapohjan. Lattiat teemme alkuperäisellä tyylillä, jotta rakennuksen persoona säilyy. Lattioihin tehdään mm. puutapitukset.

Hirsitalojen kunnostuksessa on omat haasteensa

Kun lähdetään kunnostamaan hirsitaloa, haasteita voi tulla vastaan esimerkiksi hirsien kunnon suhteen. Joskus hirret täytyy vaihtaa. Hirrenvaihto on haastavaa työtä, johon eivät kaikki toimijat pysty. Olemme kuitenkin kunnostaneet myös lukuisia hirsirakennuksia, myös savusaunoja. Lue lisää hirsitalojen kunnostamisesta.

Suosittele meitä

Pyydä tarjous tai lähetä palautetta

Lähetä tarjous restauroinnin, remontoinnin tai rakentamisen palveluistamme. Vastaamme mahdollisimman pian!