Restaurointi Lappeenranta ja lähikunnat

Rakennus ja restaurointi Lunetti Osk on vanhojen rakennusten restaurointiin erikoistunut työosuuskunta. Toimimme Lappeenrannassa ja lähikunnissa (Kouvola, Mikkeli, Kotka, Parikkala). Rakennuksen restauroinnissa käytämme rakennuksen rakentamisajankohdalle ominaisia työtapoja ja -materiaaleja. Restauroinnilla pyritäänkin säilyttämään kohteen kulttuurihistoriallinen arvo. Restaurointia kutsutaan myös perinnerakentamiseksi, millä voidaan tarkoittaa uudisrakentamista vanhaan rakennukseen. Tällöin uudisrakentamisessa jatketaan rakennukselle tyypillistä rakennustapaa ja -materiaaleja.  

Restaurointimestarit Anssi Tammivainio ja Samuli Poutanen

Osuuskuntamme perinnemestarit Anssi ja Samuli ovat käyneet pitkän koulutuksen, jotta osaaminen restauroinnin saralta on hiottu huippuunsa. Pitkä kokemus ja haasteelliset restaurointikohteet ovat kasvattaneet osaamistamme. Suurin osa asiakkaistamme on yksityisiä, jotka haluavat vanhan, jopa yli 100-vuotiaan rakennuksen entisöinnin. Työskentelemme paljon myös museovirastolle. Lue lisää vanhojen talojen kunnostuksesta.

Vanhojen ovien ja ikkunoiden entisöinti

Kysy meiltä ikkuna- ja oviremonteista. Vanhojen kohteiden ovet ja ikkunat entisöimme. Vanhojen rakennusten ovet ja ikkunat on usein tehty laadukkaasta puusta. Kun puu on hyvälaatuista ja sen pihkaosuus on suuri, kestää ikkuna tai ovi pitkään ajan kulutusta. Vanhat ovet ja ikkunat usein harmaantuvat vanhetessaan, mutta se ei tarkoita, että rakenne olisi lahonnut. Energiatehokkuudessa vanhat ikkunat eivät häviä nykyaikaisille, joten vanhaa rakennusta kunnostettaessa kannattaa ikkunat entisöidä.

Kysy meiltä tarjousta hirsitalojen kunnostamisesta

Hirsitalojen kunnostamisessa osuuskunnallamme on erikoisosaamista. Teemme myös hirrenvaihdot, joita vain harvat entisöijät tekevät. Hirsirakennusten entisöinnissä on omat niksinsä. Lue lisää hirsirakentamisesta.

Suosittele meitä

Pyydä tarjous tai lähetä palautetta

Lähetä tarjous restauroinnin, remontoinnin tai rakentamisen palveluistamme. Vastaamme mahdollisimman pian!